راهکار عبور از شرایط بحرانی برای سازمان‌ها با دورکاری

ساخت وبلاگ

احتمالا تا به حال واژه دورکاری زیاد به گوشتان خورده، اما اصلا دورکاری چیست؟ به چه دردی می‌خورد؟ مزایا و معایب دورکاری چیست؟

 

دورکاری چیست؟

به هر شکلی از کار کردن با استفاده از ابزارهای دیجیتال که نیاز به حضور فیزیکی در محل کار نداشته باشد را دورکاری (Teleworking) یا (Remote Work) می‌گویند. دورکاری نوع جدیدی از کار کردن است که به لطف عصر مدرن و دنیای دیجیتال به وجود آمده است یعنی تا همین چند دهه پیش امکان دورکاری برای افراد تقریبا ناممکن بود ولی امروزه بر اساس آمار منابع معتبر، دورکاری به حدی گسترده شده که تا پایان سال 2016 چیزی حدود یک چهارم افراد شاغل در آمریکا به صورت دورکاری مشغول کار بوده و هستند.

شاید جالب باشد بدانید که حتی دورکاری یک انجمن مخصوص به نام «انجمن بین‌المللی کار از راه دور» یا همان (ITAC) دارد که نشان می‌دهد این مدل از کار کردن از اهمیت بالایی برخوردار است.

این انجمن دورکاری را بدین شکل بیان می‌کند: “دورکاری نوعی از کار است که افراد در انتخاب زمان، یا در انتخاب مکان برای پاسخ‌دهی به امور محوله، انعطاف‌پذیری حداکثری دارند.”

البته این نوع از کار برای کسب و کارهایی با عنوان جوامع صنعتی که بر اساس نیروی جسمانی کارگران دایر است کاربرد چندانی ندارد اما برای جامعه اطلاعاتی که بیشتر به دانش و علم کارکنان نیاز دارند مفید است، در واقع این علم و دانش جوامع اطلاعاتی است که می‌تواند به دورکاری معنا ببخشد.

 

تفاوت دورکاری با فریلنسینگ

دورکاری و فریلنسیگ (Freelancing) شباهت‌های زیادی با هم دارند و به همین دلیل هم معمولا در کشور ما با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند اما بین این دو تفاوت‌های مهمی وجود دارد. به فریلنسرها (Freelancer) اصطلاحا آزادکار نیز گفته می‌شود به این صورت که این افراد در حین اینکه کار خود را خارج از محیط کاری (شبیه به دورکاری) انجام می‌دهند ولی با کارفرما به صورت پروژه‌ای کار می‌کنند و بعد از تحویل کار رابطه کارفرما و فریلنسر به نوعی خاتمه می‌یابد اما اصطلاح “دورکار” معمولا برای افرادی به کار می‌رود که با کارفرمای خود قرارداد کاری دارند و به اقتضای شرایط (کاری، اقتصادی، اجتماعی و یا حتی بحرانی) اقدام به دورکاری می‌کنند و موظف هستند گزارش کار خود را به مانند کار حضوری در محل شرکت، به کارفرما ارایه دهند و البته از مزایای قوانین کار به مانند دیگر کارکنان حضوری بهره‌مند هستند.

 

مزایای دورکاری

چابک سازی (Agility) یکی از مهم‌ترین موضوعات و چالش‌های امروزی سازمان‌هاست. قبل از هر چیز یک توضیح مختصر بدیم که اصلا چابک سازی چیست؟

هرروز جامعه، اقتصاد و در پی آن کسب و کارها در حال دگرگونی و تغییر هستند و این تغییرات با سرعت بیشتری صورت می‌گیرند؛ به همین دلیل برای اینکه کسب‌و‌کارها بتوانند به بقای خود و در ادامه به سود دهی برسند باید اقداماتی مانند چابک سازی سازمانی را انجام دهند. چابک سازی سازمان اصولا به اقداماتی گفته می‌شود که در پی آن سازمان به حذف فرآیندهای غیرضروری می‌پردازد تا به این وسیله از هدر رفت منابع (زمان، پول و نیروی انسانی) بکاهد تا بتواند بهره‌وری را افزایش و به امور مربوطه پاسخ سریع و مناسب ارایه دهد.

دورکاری را هم می‌توان بخشی از چابک سازی سازمانی در نظر گرفت که توانایی واکنش سریع به شرایط بحرانی را فرآهم می‌کند.

استفاده از تقویم آنلاین نیز برای بهبود برنامه ریزی های کاری و زمانبندی پیشنهاد می شود.

منبع

https://blog.yar.cloud/%d8%b1%d8%a7%d9%87%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d8%b9%d8%a8%d9%88%d8%b1-%d8%a7%d8%b2-%d8%b4%d8%b1%d8%a7%db%8c%d8%b7-%d8%a8%d8%ad%d8%b1%d8%a7%d9%86%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b3%d8%a7%d8%b2%d9%85%d8%a7/

معرفی نرم افزار های سازمانی ...
ما را در سایت معرفی نرم افزار های سازمانی دنبال می کنید

برچسب : دورکاری, نویسنده : roza roza01 بازدید : 106 تاريخ : يکشنبه 4 ارديبهشت 1401 ساعت: 3:10