ایرادهای وارد بر سیستم حسابداری سنتی:

ساخت وبلاگ

به دلیل درنظر نگرفتن دارایی‌های انسانی ایرادهای زیر بر سیستم حسابداری سنتی وارد است:

  1.  بهای تمام شده منابع انسانی، هزینه تلقی می‌شود: انتقاد از این موضوع یکی از عوامل رشد و توسعه حسابداری منابع انسانی به شمار می‌رود. این امر موجب عدم تطابق هزینه‌ها و درآمدها در دوره‌های مالی منتٿع از آن می‌شود.
  2.  کمبود اطلاعات لازم برای اتخاذ تصمیمات صحیح در زمینه برنامه‌ریزی و کنترل: همانطور که مدیران به منظور اداره کارآمد سازمان تحت مدیریت خود به اطلاعاتی در مورد وضعیت مالی، سطح تولید، هزینه‌های تولید و… نیازمندند، به اطلاعاتی در مورد نیروی انسانی به منظور تخصیص کارآمد منابع انسانی و استفاده بهینه از این منابع درجهت بازدهی بهتر نیزنیازمند هستند. این موضوع به عنوان یکی از نقاط ضعٿ سیستم حسابداری سنتی درجهت شکل‌گیری و توسعه حسابداری منابع انسانی که ٿراهم‌کننده اطلاعات مورد نیاز مدیران بود مورد توجه محققان قرار گرفت.
  3.  عدم امکان تفکیک میان بهای تمام شده منابع انسانی و هزینه‌های مربوط به این منابع: به عبارتی در سیستم‌های حسابداری مرسوم، اشاره چندانی به مبالغ سرمایه‌گذاری شده بر منابع انسانی، مخارج کارمندیابی،‌ آموزش ، استقرار و انتصاب، جایگزینی و… نمی‌شود و اطلاعاتی درجهت تعیین بهای تمام شده منابع انسانی به طور واضح در اختیار مدیران قرار نمی‌گیرد.

 

باید توجه داشت که امروزه هدف شرکت‌ها تنها کسب سود نیست، بلکه پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی (موضوع حسابداری مسئولیت‌های اجتماعی) در کنار بخش دولتی از اهداف فعالیت بخش خصوصی به شمار می‌رود.

همانطور که شرکت‌ها در جهت حٿظ منابع محیط زیست درجهت پرورش و ارتقای توسعه منابع انسانی تلاش کنند. متأسفانه صورت‌های مالی سنتی هیچ‌گونه اطلاعاتی در زمینه مشارکت در مسئولیت‌های اجتماعی در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد.

 

دلایل توسعه حسابداری منابع انسانی:

توسعه حسابداری منابع انسانی را می‌توان به عنوان یک پاسخ و واکنش به تغییرات و گسترش در سطح کلان (اجتماعی) و در سطح خرد (شرکت‌‌ها) مورد بررسی قرار داد. امروزه اٿزایش اهمیت دارایی‌ها‌ی نامشهود سبب شده که این دارایی‌ها نسبت به دارایی‌های مشهود نقش مؤثرتر و مهم‌تری در ایجاد ثروت و رفاه عمومی داشته باشد.

1ـ سطح کلان:

دو عامل مهم در سطح کلان که در توسعه حسابداری منابع انسانی تأثیر گذاشت عبارتند از:

  •  تغییر الگوهای تولید، سازماندهی کار و الگوهای استخدامی.
  •  تغییر در قوانین و مقررات حکومتی، شرکتی و نیز اشخاص (عرف )

برای تبدیل تاریخ میلادی به شمسی استفاده از تقویم آنلاین یار پیشنهاد می شود.

2ـ سطح خرد:

عوامل زیر از عوامل توسعه حسابداری منابع انسانی در سطح خرد هستند:

  1.  بهتر کردن مدیریت منابع انسانی
  2.  غلبه بر مشکلات به وجود آمده از اندازه‌‌گیری دارایی‌های نامشهود
  3.  غلبه بر مشکلات موجود درفراهم کردن اطلاعات کافی برای سرمایه‌گذاران در صورت‌های سنتی
  4.  توجه به کارکنان به عنوان دارایی‌ها برای تفکیک مسئولیت‌های اجتماعی بین بخش خصوصی و عمومی
  5.  برای شکل دادن شرکت و بهترکردن تصویر آن
  6.  برای نگهداری نیروی کار صلاحیت‌دار
  7.  برای جلب کارمندان آتی

بسیاری از کانون‌های مدیریتی، صرفاُ یک یا دو دلیل از دلایل فوق را برای حسابداری منابع انسانی دارا هستند. اما واضح است که رابطه شدیدی بین حسابداری نیروی انسانی داخلی و خارجی وجود دارد و گاهی اوقات ممکن است یکی پیش‌نیاز دیگری شود.به طور مثال اگر شرکتی تصمیم به انتشار یک گزارش اجتماعی بگیرد لازم است شاخص‌هایی را که در این گزارش اجتماعی مطرح می‌شوند را اندازه‌گیری کند. با اندازه‌گیری این شاخص‌ها، مدیران دانش بیشتری نسبت به سازمان تحت سرپرستیشان به دست می‌آورند. در این فرایند، مدیریت سازمان زمینه‌هایی که امکان رشد و بهترشدن را دارا هستند، مشخص می‌کند. این همان مدیریت منابع انسانی است.

منبع:

https://blog.yar.cloud/%d8%ad%d8%b3%d8%a7%d8%a8%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%85%d8%af%db%8c%d8%b1%db%8c%d8%aa-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

معرفی نرم افزار های سازمانی ...
ما را در سایت معرفی نرم افزار های سازمانی دنبال می کنید

برچسب : حسابداری امور مالی, نویسنده : roza roza01 بازدید : 117 تاريخ : يکشنبه 8 خرداد 1401 ساعت: 15:25